Paddle Turn
Een hele draai op de plaats in halve tellen waarbij de ene voet op de plaats blijft en steeds 1/3 draai maakt, terwijl de andere voet steeds verstapt en de draai inzet.

Paso Doble
De Paso Doble is een dansstijl die rond 1920 is ontstaan en stamt oorspronkelijk af uit Frankrijk. Later is deze dans verder uitgewerkt in Spanje.
De Paso Doble is de enige “Latijns-Amerikaanse” stijldans die uit Europa afkomstig is. De man speelt de rol van stierenvechter of “Matador” en de dame is de “El Capa” (rode lap) die de stier moet opjagen. De man “zwiert” de dame rond alsof zij die rode lap was. Paso Doble betekent letterlijk ‘dubbele pas’. Oorspronkelijk was de Paso Doble echter een “social-dance” waarin vooral gewoon gestapt werd. De typische Spaanse matador-houdingen zijn latere ontwikkelingen. De passen van de Paso Doble zijn hoofdzakelijk afgeleid uit de Flamenco. De Paso Doble is de enige latin-stijldans waar de man de hoofdrol speelt en blikvanger is. Oorspronkelijk is de Paso Doble een Standaard of Ballroom dans, maar later is het een Latijns Amerikaanse dans geworden.

Passe
Het optrekken van de teen van het vrije been tot de knie van het dragende been.

Pelvic Thrust
Het bewegen van de heupen naar voor (bekken kantelen) kan ook naar achter worden gedaan.

Pigeon Toe Movement
Een zijwaartse beweging waarbij de tenen worden samengebracht terwijl de hakken gespreid blijven, waarna de hakken worden samengebracht terwijl de tenen gespreid blijven. Dit lijkt enigzins op de applejack.

Pivot
Kan met beide voeten beginnen, meestal 1/2 draai maar kan ook 1/4 draai. Als voorbeeld beginnen we met RV:
1) RV stap naar voor
2) beide voeten tegelijk draai 1/2 linksom gewicht eindigt op LV.

Pivot of Traveling Pivot Point
Een voorwaartse loopbeweging waarbij een 1/2 of hele draai wordt gemaakt.

Points In Four Directions
Het wijzen van de vrije voet, voorwaarts, achterwaarts, zijwaarts of kruislings. Dus rechts opzij, links opzij, voor en achter.

Popcorn
Het rollen van de knie in een halve cirkel terwijl de bal van de voet blijft staan (de hand aan dezelfde zijde ligt op binnenkant en duwt de knie om).
Popcorn Left: Rol de L.knie met een halve cirkel naar links met de bal van de linkervoet op de vloer terug naar uitgangspunt.
Popcorn Right: Rol de R.knie met een halve cirkel naar rechts met de bal van de rechtervoet op de vloer terug naar uitgangspunt.

Polka
Een polka is een in West-Europa veel voorkomende dans voor paren, meestal in de maatsoort 6/8. De oorsprong van de naam van deze danssoort – de naam zegt het al – moet gezocht worden in de Poolse muziek. De basispas van een polka lijkt veel op huppelen, iets dat de 6/8 maatsoort ondersteunt. De partners draaien aan het einde van iedere maat een halve slag om elkaar hen. Een langzamer polka (glijpolka) wordt meestal niet in 6/8 maar in 2/4 gespeeld.

Polka
Rhythm. Dit is een Couple dance met als basis, 1&2 3&4 5&6 7&8. De Polka wordt ook ‘Lilt’ genoemd. Bounchen. De pasjes worden ook klein genomen.

Polka Step
Dit lijkt op een shuffIe maar met beide voeten van de vloer met meer bounce en levendiger.

Promenade
Een beweging van drie schuifpasjes in twee tellen, voor, zij of achterwaarts eventueel met draai waarbij de voeten elkaar volgen.

Promenade
Vanuit de Closed Position stappen de heer en de dame in the Third Position. Beiden kijken nu ook niet meer naar elkaar maar in de richting waarin gedanst wordt.

Position
Met een van beide voeten zonder het lichaam te draaien, vaak samengaand met Contra Body Movement.

Posture
Stijl: de heupen worden onder de romp gebracht.
Ritmisch: de heupen zijn vrij en los.

Prep
Dit is een partnerdans term.

Pretzel
Zie Right Hammerlock.

Push Step
Een step ball change in willekeurige richting (dus niet op de plaats).